Slow forum

Comments on the new forum software, and technical questions about the forum software.
Post Reply
Bob S.
Marathon Poster
Posts: 5142
Joined: March 16th, 2006, 12:00 pm

Slow forum

Post by Bob S. » December 29th, 2008, 4:25 pm

Is it just me or has anyone else noticed that this forum seems to be about the slowest website on the net. I remember that a year or so ago there were several times when it was apparently shut down completely and the shut downs were often preceded by the forum's getting slower and slower. Well there haven't been any recent outages, but the slowness is certainly there. For me it has often been a case of clicking on a new message, waiting for a while, giving up on the message, going off to do something else, and coming back after a period of time to find that the message is, indeed, finally on display. It is not always slow, but I haven't observed any consistent pattern to the slowness, so I have no good guess as to what is causing it. It is certainly not heavy traffic. As several members have pointed out, there has not been a lot of activity on the forum recently. Perhaps other have gotten tired long waits just as I have.

Bob S.

Bob S.
Marathon Poster
Posts: 5142
Joined: March 16th, 2006, 12:00 pm

Re: Slow forum

Post by Bob S. » December 29th, 2008, 4:29 pm

Bob S. wrote:Is it just me or has anyone else noticed that this forum seems to be about the slowest website on the net. I remember that a year or so ago there were several times when it was apparently shut down completely and the shut downs were often preceded by the forum's getting slower and slower. Well there haven't been any recent outages, but the slowness is certainly there. For me it has often been a case of clicking on a new message, waiting for a while, giving up on the message, going off to do something else, and coming back after a period of time to find that the message is, indeed, finally on display. It is not always slow, but I haven't observed any consistent pattern to the slowness, so I have no good guess as to what is causing it. It is certainly not heavy traffic. As several members have pointed out, there has not been a lot of activity on the forum recently. Perhaps other have gotten tired long waits just as I have.

Bob S.
Another case in point: Sending messages. I timed this one and it was a full 45 seconds before it went out. Sure that is less than a minute, but how many other forums take that long to send a message of only about 150 words?

Bob S.

Bob S.
Marathon Poster
Posts: 5142
Joined: March 16th, 2006, 12:00 pm

Re: Slow forum

Post by Bob S. » December 29th, 2008, 4:36 pm

The hang up is apparently in getting onto the site. At least the message that shows during the long wait is something about Contacting "www.c2forum.com".

Bob S.

User avatar
Ducatista
2k Poster
Posts: 356
Joined: March 17th, 2006, 11:47 am
Location: rowin on chrome

Post by Ducatista » December 29th, 2008, 5:08 pm

It's been glacially slow since the weekend for me. Really, really bad. I hadn't noticed anything too terrible before that.

Not only is it slow, but sometimes "Post Reply" kicks me back to the forum index rather than calling up the reply form.

User avatar
Citroen
SpamTeam
Posts: 5289
Joined: March 16th, 2006, 3:28 pm
Location: Basingstoke, UK

Post by Citroen » December 29th, 2008, 5:29 pm

Code: Select all

Ping statistics for 208.97.142.220:
    Packets: Sent = 100, Received = 94, Lost = 6 (6% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 197ms, Maximum = 1044ms, Average = 278ms
I lost a few packets in their transatlantic/transcontinental crossing (server appears to be in Los Angeles).

It does seem that much slower than normal. Positively comatose.
Dougie Lawson
55yrs, 172cm, Almost LWt (in my dreams).
Twitter: @DougieLawson
Image

User avatar
RowtheRockies
6k Poster
Posts: 853
Joined: March 22nd, 2006, 3:21 pm
Location: Colorado

Post by RowtheRockies » December 31st, 2008, 12:56 pm

Yes, Very, Very Slow. Please fix
40 YO 6'1" 180 lbs. Rowing at 7,000 Ft.
SB's
[img]http://www.c2ctc.com/sigs/img1213378765.png[/img]

Bob S.
Marathon Poster
Posts: 5142
Joined: March 16th, 2006, 12:00 pm

Post by Bob S. » January 4th, 2009, 11:25 am

slower and sloower and slooower.

What is going on here?

Is the site going to fold again?

Over a full minute just for the site to open, than almost a half minute to log on. After that there are various waiting times for each individual message to come on — sometimes right away, sometimes well over a minute.

I am about ready to give it up as an utter waste of time.

Anybody out there???

Bob S.

User avatar
johnlvs2run
Half Marathon Poster
Posts: 3264
Joined: March 16th, 2006, 1:13 pm
Location: California Central Coast
Contact:

Post by johnlvs2run » January 4th, 2009, 12:49 pm

It has been very slow here too.

All other sites are coming up fine.
72, 5'8", 155lbs ~ Skierg Lightweights
Attention Concept2 --> please add a lightweight division for the Skierg.

User avatar
Sheepster
1k Poster
Posts: 123
Joined: September 12th, 2008, 6:25 pm

Post by Sheepster » January 4th, 2009, 1:04 pm

It's been quite slow most of the time for me too recently.

Post Reply