setting up 100km row in row pro or on PM4

Taking part in one of Concept2's individual challenges? This is the place to talk about it.
Post Reply
learjetayson
Paddler
Posts: 2
Joined: February 16th, 2013, 7:35 am

setting up 100km row in row pro or on PM4

Post by learjetayson » February 16th, 2013, 7:39 am

Hi could someone please advise how to set up the 100,000m (100km) row on preferably row pro or alternatively on the PM4. I have tried on both and i can only set 99,999m.
Thamks

Livio Livius
1k Poster
Posts: 123
Joined: December 5th, 2009, 5:20 pm

Re: setting up 100km row in row pro or on PM4

Post by Livio Livius » February 16th, 2013, 3:27 pm

Why is 1 mtr so important? It will anyhow never be exactly 100k on the machine, there will always be a certain percentage deviation.

Bob S.
Marathon Poster
Posts: 5142
Joined: March 16th, 2006, 12:00 pm

Re: setting up 100km row in row pro or on PM4

Post by Bob S. » February 16th, 2013, 4:32 pm

Livio Livius wrote:Why is 1 mtr so important? It will anyhow never be exactly 100k on the machine, there will always be a certain percentage deviation.
It depends on how important ranking is. 100k is one of the events that can be ranked, but, since it cannot be recorded by the monitor, it can be verified only by some other method than entering it online via the logcard. I don't know about using RowPro for entering data to the online base.

Bob S.

learjetayson
Paddler
Posts: 2
Joined: February 16th, 2013, 7:35 am

Re: setting up 100km row in row pro or on PM4

Post by learjetayson » February 16th, 2013, 9:18 pm

If you look on the 'Rankings' page, you can see a number of 100km entries by 'row pro'. So technically it can be done. I don't know how to set it up now.

brianh
Paddler
Posts: 48
Joined: December 12th, 2012, 11:49 pm

Re: setting up 100km row in row pro or on PM4

Post by brianh » February 16th, 2013, 10:14 pm

From http://www.concept2.com/indoor-rowers/r ... quirements

If using a PM3/PM4, on the Main Menu, choose Select Workout > New Workout > Intervals: Variable. This will enable you to set a single distance interval of 100,000 meters, with a rest interval of 0:00.

User avatar
Citroen
SpamTeam
Posts: 5333
Joined: March 16th, 2006, 3:28 pm
Location: Basingstoke, UK

Re: setting up 100km row in row pro or on PM4

Post by Citroen » February 24th, 2013, 4:50 am

learjetayson wrote:Hi could someone please advise how to set up the 100,000m (100km) row on preferably row pro or alternatively on the PM4. I have tried on both and i can only set 99,999m.
Thamks
Main menu --> Select workout --> New workout --> Intervals:Variable

Set one interval of 100,000m
You could also set 10 * 10,000m intervals with 0:00 rest time (if you want some split times).

The same should be possible with RowPro.

Bob S.
Marathon Poster
Posts: 5142
Joined: March 16th, 2006, 12:00 pm

Re: setting up 100km row in row pro or on PM4

Post by Bob S. » February 24th, 2013, 1:20 pm

Citroen wrote:
learjetayson wrote:Hi could someone please advise how to set up the 100,000m (100km) row on preferably row pro or alternatively on the PM4. I have tried on both and i can only set 99,999m.
Thamks
Main menu --> Select workout --> New workout --> Intervals:Variable

Set one interval of 100,000m
You could also set 10 * 10,000m intervals with 0:00 rest time (if you want some split times).

The same should be possible with RowPro.
Just curiosity. There is noooo way that I would attempt a 100k. But doesn't the use of intervals preclude validation? It appears to me that there is no way to get a PM validation of any event longer than a FM.

Bob S.

User avatar
Citroen
SpamTeam
Posts: 5333
Joined: March 16th, 2006, 3:28 pm
Location: Basingstoke, UK

Re: setting up 100km row in row pro or on PM4

Post by Citroen » February 24th, 2013, 4:18 pm

You can get a validation code for ANY workout. Try it, you can row an "Intervals:Variable for 100m with 0:00" workout and get a verification code.

It's the online ranking system that decides if it's valid, not the PM3 or PM4.

Bob S.
Marathon Poster
Posts: 5142
Joined: March 16th, 2006, 12:00 pm

Re: setting up 100km row in row pro or on PM4

Post by Bob S. » February 24th, 2013, 7:00 pm

Citroen wrote:You can get a validation code for ANY workout. Try it, you can row an "Intervals:Variable for 100m with 0:00" workout and get a verification code.

It's the online ranking system that decides if it's valid, not the PM3 or PM4.
Whoops - yeah, I remember now. I suppose then that the blue ranking button shows up for 100k on the online log, as it does for all the other ranked events. Not that I will ever see one for that distance.

Bob S.

User avatar
Kerry1976
500m Poster
Posts: 63
Joined: January 23rd, 2013, 11:00 am

Re: setting up 100km row in row pro or on PM4

Post by Kerry1976 » February 27th, 2013, 10:12 am

Can it be set up in RowPro as one continual row?

Post Reply